Bouwfonds IM lanceert parkeerfonds voor Duitse belegger

Bouwfonds Investment Management (Bouwfonds IM) lanceert het Bouwfonds European Real Estate Parking Fund IV (BEREPF IV).

Het fonds is een individueel mandaat voor een Noord-Duits pensioenfonds. Ongeveer € 200 mln is beschikbaar voor investeringen in Europese parkeergarages. Bouwfonds IM verwacht een rendement (internal rate of return) van 6%. BEREPF IV heeft een termijn van tien jaar met een optie.

Het fonds is voornemens om voornamelijk te beleggen in parkeerplaatsen in West-Europa, waaronder het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast kan maximaal 40% van het fondsvermogen worden geïnvesteerd in Spanje, Italië, Portugal en Ierland. Hansa Invest (Hanseatische Investment-GmbH) fungeert als fondsmanager, terwijl Donner & Reuschel AG optreedt als financier.

Bart Pierik, managing director van de Parking Business Unit bij Bouwfonds IM: "We hebben onlangs een portefeuille gekocht met 17 parkeergarages ter waarde van € 250 mln voor BEREPF III. We zijn verheugd om een nieuw fonds als opvolger te kunnen lanceren."
Martin Eberhardt FRICS, managing director van Bouwfonds IM Deutschland, voegt eraan toe: "De vraag naar parkeerbeleggingen van institutionele investeerders blijft hoog. De asset class van parkeergarages sluit goed aan bij de huidige vraag naar stabiele maar aantrekkelijke rendementen."

Bouwfonds IM heeft al ruim tien jaar fondsen in dit segment gelanceerd. Met inbegrip van BEREPF IV beheert de investment manager momenteel in totaal zes fondsen met parkeergarages; twee closed-end beleggingsfondsen voor Duitse particuliere beleggers en kleinere institutionele beleggers, en vier open-end fondsen voor institutionele beleggers. Assets under management in de parkeersector bedragen ongeveer € 870 mln. De garages liggen in economisch sterke regio's in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Noorwegen.