Bouw starterswoningen Centrum Nieuw-West in Amsterdam begonnen

De bouw van het appartementencomplex ‘The Fizz Don Bosco’ aan de Don Boscostraat in Centrum Nieuw-West is gestart.

Vastgoedontwikkelaar IC Netherlands realiseert hier in samenwerking met Smit’s Bouwbedrijf en de gemeente Amsterdam 429 betaalbare huurwoningen. Young professionals tussen de 20 en 35 jaar oud zijn de belangrijkste doelgroep.

De vernieuwing van het Osdorpplein en omgeving is volop gaande. De start bouw van ‘The Fizz Don Bosco’ is een nieuwe fase in het project. Stap voor stap moet het het gebied een levendig stadsdeelcentrum worden. The Fizz Don Bosco ligt naast een winkelcentrum en aan de Sloterplas.

De appartementen in The Fizz Don Bosco hebben huurprijzen tussen de € 650 en € 1050 per maand. Bijzonder is dat het complex wordt gemanaged door The Fizz middels een co-living concept. Dit betekent dat er veel gezamenlijke ruimtes en voorzieningen in het pand aanwezig zijn. Denk aan een grote keuken om samen te koken en ruimtes voor horeca en sport.

De start van de bouwwerkzaamheden wordt op dinsdag 15 mei feestelijk ingeluid door vertegenwoordigers van IC Netherlands, The Fizz, Smit’s Bouwbedrijf en de gemeente Amsterdam. Aan bestuurscommissievoorzitter van Nieuw-West Achmed Baâdoud de eer om de symbolische handeling uit te voeren.

Centrum Nieuw-West, oftewel het Osdorpplein en omgeving, wordt de komende jaren grootschalig vernieuwd tot levendig stadscentrum met meer woningen, winkels, horeca en voorzieningen. Ook wordt het openbaar vervoer verbeterd en uitgebreid.