Bouw Het Prinsenkwartier in Brielle officieel van start

Altera realiseert een gasloos, energieneutraal wooncomplex met zorg in Brielle.

Altera heeft samen met Gebroeders Blokland, de Catharina Stichting en de gemeente Brielle het officiële startsein gegeven voor de bouw van een volledig energieneutraal en gasloos wooncomplex inclusief zorgvoorzieningen in Brielle. Dit wooncomplex Het Prinsenkwartier ligt aan de M.H. Trompstraat binnen de vestingmuren van Brielle. Het Prinsenkwartier omvat 44 appartementen met elk een eigen buitenruimte, 400 m² algemene ruimte voor diverse welzijnsfuncties en een intramuraal zorgcentrum met 28 psychogeriatrische woonunits.

Altera investeert als pensioenbelegger in dit project, dat zich voor een belangrijk deel richt op pensioengerechtigden.

Het Prinsenkwartier in Brielle is volledig energieneutraal (een EPC van 0,0) met zeer lage energielasten voor de toekomstige bewoners. Ook besloot Altera al bij de start van het project in 2019 het project gasloos te realiseren door het gebruik van luchtwarmtepompen. De opwekking van de gebouwgebonden energie gebeurt met 1000 zonnepanelen die geplaatst zijn op het dak van de appartementen. Om de eenzaamheid onder ouderen te verminderen is Het Prinsenkwartier zo ontwikkeld dat de bewoners elkaar op een natuurlijke manier ontmoeten en diverse mogelijkheden hebben om elkaar op te zoeken. Zo is er een grand café voorzien in de algemene ruimte en biedt de welzijnsruimte mogelijkheden voor projecten op het gebied van dagbesteding.

Het Prinsenkwartier
Het Prinsenkwartier in Brielle omvat 44 appartementen voor mensen van 55 jaar of ouder en met een omvang variërend van 65 m² tot ruim 100 m². Elk appartement heeft een eigen buitenruimte van 6–20 m². Naast een algemene ruimte van 400 m² omvat het complex 28 psychogeriatrische eenheden binnen een intramuraal zorgcentrum. Op het eigen terrein worden 41 parkeerplaatsen gerealiseerd aangevuld met 72 openbare gratis parkeerplaatsen die door de gemeente worden gerealiseerd rondom het complex.