Blaak16 krijgt Well Gold

Het gebouw Blaak16 in Rotterdam heeft voor de herontwikkeling het WELL Gold Certificaat toegekend gekregen. Blaak16 is het eerste gebouw in Nederland dat deze wereldwijd toonaangevende kwaliteitscertificering mag voeren.

Cairn Real Estate heeft reeds in 2017 het initiatief genomen om deze herontwikkeling klaar te maken voor WELL. Het eigendom van Blaak16 is onlangs overgedragen aan Blue Horizon Investors welke wordt bijgestaan door haar partner Equity Estate, tevens verantwoordelijk voor het asset management van Blaak16. In de afgelopen maanden is door beide partijen goed samengewerkt om het WELL Gold certificaat definitief te realiseren.

Het WELL Gold Certificaat, uitgegeven door het International WELL Building Institute, wordt toegekend aan die gebouwen, interne ruimten en gemeenschappen die elementen en voorzieningen hebben opgenomen die significant en meetbaar bijdragen aan de ondersteuning en verbetering van de gezondheid en het welzijn van bezoekers en gebruikers van de locaties.

Blaak16 is inmiddels ook officieel bekroond met een BREEAM-NL ‘Excellent’ certificaat. Het certificaat is een internationaal erkend keurmerk, dat gebouwen beoordeelt op diverse duurzaamheidscategorieën en alleen bovenwettelijke prestaties beloont. De prestatie voor Blaak16 is bijzonder aangezien het hier een herontwikkeling betreft van een bestaand gebouw welke succesvol getoetst is aan de BREEAM-NL ‘Excellent’ certificering voor nieuwbouw.