Bierderij Waterland in Monnickendam geopend

In de jachthaven van Monnickendam, op het voormalige bedrijventerrein Galgeriet, heeft Bierderij Waterland zijn deuren geopend.

De biologische brouwerij met proeflokaal is gevestigd in een voormalige havenloods die is omgebouwd tot een multifunctionele horecagelegenheid. De opening van Bierderij Waterland is onderdeel van de herontwikkeling van Galgeriet.

De opening van Bierderij Waterland is een volgende stap in de herontwikkeling van het voormalige bedrijventerrein Galgeriet tot een aantrekkelijk woon-, werk- en winkelgebied voor Waterlanders, bedrijven en recreanten/toeristen. Daarin wordt onder meer voorzien in een supermarkt, commerciële voorzieningen, huur- en koopwoningen en bijbehorende faciliteiten. Het project wordt ontwikkeld en gerealiseerd door Hoorne Vastgoed Ontwikkeling en BPD Ontwikkeling, in nauwe samenwerking met de gemeente Waterland. Naast de werkzaamheden aan de Bierderij, die in februari van start gingen, is de sloop van de opstallen van Hoorne Vastgoed op Galgeriet in volle gang, om zo ruimte te maken voor de geplande nieuwbouw.