Betaalbare stadswoningen voor gezinnen in Nieuw Delft

Op donderdag 6 juni tekenden de gemeente Delft en gebiedsontwikkelaar BPD tijdens de Provada de ontwikkelovereenkomst voor woongebouw The Family in Nieuw Delft. 

Nabij de historische binnenstad en vlak bij het treinstation van Delft biedt The Family betaalbare stadswoningen voor gezinnen met diverse speelplekken in en rond het gebouw.

Voor gezinnen die graag in de stad willen wonen biedt The Family verschillende nieuwe woningtypen, die passen bij de woonwensen van ouders met kinderen. Gestapelde woningen in de stad specifiek voor gezinnen, in een betaalbare prijscategorie. Ruimte, geborgenheid en speelgelegenheid zijn op loopafstand van scholen, OV, winkels, het nieuwe Leeuwenhoekpark en de historische binnenstad.

Betaalbaar stads wonen
Wicher Mol, ontwikkelingsmanager bij BPD: ‘We streven er zoveel mogelijk naar de woningen op deze binnenstedelijke locatie betaalbaar te houden. De compacte appartementen worden daarom slim ontworpen. We gaan efficiënt om met de ruimte door ruimtebesparende elementen mee te ontwerpen. Een hoogslaper in de ene kamer zorgt bijvoorbeeld voor kastruimte in een andere kamer. Gedeelde voorzieningen als een klusruimte of gezamenlijke opslag maken meer ruimte in de woningen vrij. Door die flexibele indeling zijn de woningen makkelijk aan te passen aan de verschillende levensstadia die gezinnen doorlopen.’

Woonwensen van het stadsgezin
Mol: ‘Bij BPD hebben we verschillende onderzoeken naar de woonwensen van gezinnen gedaan. Ouders en kinderen deden mee. Veel ruimte in de woning, gedeelde ruimtes om te spelen, zoals de huiskamer of een brede hal, zijn belangrijk voor jongere kinderen. Bij The Family maken we in en om het woongebouw ook veilige speelplekken voor kinderen.’