Bestemmingsplan Kleesj naar gemeenteraad Sittard-Geleen

De realisatie van een grand-hotel in het voormalige Bisschoppelijk College in Sittard is een flinke stap dichterbij gekomen.

Het college van B&W van Sittard-Geleen heeft de definitieve bestemmingsplanwijziging ter vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad. Ook de bouw van een appartementencomplex achter het hotel wordt in dit bestemmingsplan geregeld. De initiatiefnemer Mulleners Vastgoed verwacht begin 2019 te kunnen starten met de bouw.

De plannen voor de realisatie van een hotel en het appartementencomplex zijn in het voorjaar van 2017 gepresenteerd. Het afgelopen jaar heeft Povse Timmermans Architecten in Sittard gewerkt aan de detaillering van de plannen en is de bestemmingsplanprocedure gestart.  

De gemeenteraad en de provincie Limburg gaven eerder dit jaar al groen licht voor de verkoop van het gebouw. Mulleners Vastgoed gaat er vanuit dat in het eerste kwartaal van 2019 gestart kan worden met de renovatie van ’t Kleesj tot een grand hotel met maximaal 90 kamers met bijbehorende voorzieningen als horecafaciliteiten, vergaderruimtes en facilitaire voorzieningen. Aan de voorzijde krijgt de entree van het gebouw een hedendaagse aanbouw.

Het appartementencomplex op de plek van de huidige parkeergarage De Wieër bestaat uit 27 appartementen en 2 penthouses in de koopsector en wordt grotendeels gerealiseerd in vier en deels in zes bouwlagen. De woonoppervlaktes variëren van 90  tot en met 185 vierkante meter. Om het zicht te behouden op het voormalige bisschoppelijke college wordt het appartementencomplex op palen gebouwd.

De verwachte bouwtijd is een jaar. De onderhandelingen met een exploitant van het grand-hotel zijn in een afrondende fase.