Ballast tuigt PPBS op in Veldhoven

Met de ondertekening van een aanvullende overeenkomst luiden de gemeente Veldhoven en Ballast Nedam Development een nieuwe fase in voor Veldhoven Slot Oost.

Deze woningbouwlocatie aan de rand van Zeelst, op de hoek van de Heerbaan en Heistraat biedt ruimte aan 60 grondgebonden woningen. Zowel starters als doorstromers kunnen hier in de toekomst terecht.

Ballast Nedam Development neemt het initiatief voor de volgende fase met het organiseren van een Publiek Private BuurtSamenwerking (PPBS), een methode om samen met belanghebbenden te komen tot bouwstenen voor het stedenbouwkundig plan. De PPBS start zodra alle randvoorwaarden voor het plangebied bekend zijn.

Woningen zonder gasaansluiting
Vooralsnog ontbreekt een goedgekeurd stedenbouwkundig plan. Daardoor is over de woningtypen nog weinig bekend, anders dan dat de gemeente streeft naar 30% sociale woningbouw. Wel staat vast dat Ballast Nedam Development gaat voor een duurzame wijk met energie neutrale woningen zonder gasaansluiting.

Gemeente Veldhoven en Ballast Nedam Development zijn al gestart met de voorbereidingen van de PPBS. Nog dit jaar verwachten zij de eerste bijeenkomsten te organiseren. Belanghebbenden ontvangen hiervoor een uitnodiging. Ervaringen op andere locaties wijzen uit dat een PPBS leidt tot veel betrokkenheid bij belanghebbenden en verrassende uitkomsten.