Ballast Nedam Development verduurzaamt Berckelbosch

In samenwerking met Amber Nederland en de gemeente Eindhoven wordt door Ballast Nedam Development gebouwd aan een duurzaam woon- en leefconcept voor Berckelbosch.

Ballast Nedam Development gaat verder dan het ontwikkelen en bouwen van een gasloze woning. Zo is bijvoorbeeld ook de inrichting van het ‘stedelijk tapijt’ binnen Berckelbosch duurzaam ontworpen en uitgevoerd. Zo is er extra groen om hittestress te voorkomen, is er gekozen voor duurzame materialen en is er gekozen voor slimme energezuinige verlichting van de wijk.

Samen met Amber Nederland en de gemeente Eindhoven is echter ook het mobiliteitsvraagstuk onderdeel geworden van het duurzame woon- en leefconcept van Berckelbosch. In die zin dat bewoners worden ‘geholpen’ om meer duurzame en verantwoorde keuzes te maken als zij zich van A naar B verplaaten. Een uniek plan dat invulling heeft gekregen op woensdag 10 april 2019 door zich te commiteren om zich gezamenlijk in te zetten om duurzame mobiliteit binnen Berckelbosch – en daarmee Eindhoven – mogelijk te maken.

Eerste concrete invulling bestaat uit creëren van twee parkeerplaatsen specifiek voor deelauto’s. Amber zorgt ervoor dat hier altijd volledig elektrische auto’s beschikbaar zijn voor de bewoners van Berckelbosch. Bewoners die een auto nodig hebben zullen dus nooit misgrijpen. De verwachting hierbij is dat dit leidt tot een verminderd gebruik of zelfs verminderd bezit van brandstof aangedreven auto.

Berckelbosch Ballast Nedam Development ontwikkelt de Eindhovense wijk Berckelbosch, waar in totaal circa 900 nieuwbouwwoningen worden gerealiseerd. In verschillende fases zijn én worden woningen opgeleverd. Sinds 2017 worden alle woningen gasloos opgeleverd. 

Met de ondertekening van het convenant hebben partijen het initiatief bekrachtigd en onderstrepen zij het belang van het verduurzamen van de mobiliteit van de wijk Berckelbosch. Namens de gemeente Eindhoven is het convenant getekend door wethouder Jan van der Meer, namens Amber Nederland is het convenant ondertekent door fiancieel directeur Hans de Penning en namens Ballast Nedam Development is er getekend door directeur Onno Dwars.

Laatste nieuws

Evenementen