BPL Pensioen koopt appartementen in Utrecht

BPL Pensioen heeft via Syntrus Achmea Real Estate & Finance 58 middeldure huurwoningen gekocht in het Woudagebouw in het centrum van Utrecht. 

Het Kadaster meldt een koopsom van € 2,04 mln voor het bestaande kantorpand, dat wordt getransformeerd tot woonruimte. BPL Pensioen heeft dit kantoorgebouw gekocht. Wat het pensioenfonds voor de woningen betaald, is niet bekend gemaakt.

TransVorm geeft het gebouw aan de Lange Nieuwstraat in het Museumkwartier, op 750 meter van de Utrechtse Domtoren, de komende maanden een volledig nieuw uiterlijk. Het grijze beton uit de jaren vijftig maakt plaats voor bakstenen. Daarnaast komt er een extra verdieping op het gebouw. A3 Architecten heeft de transformatie ontworpen in opdracht van Vorm Ontwikkeling. De oplevering staat gepland in het vierde kwartaal van dit jaar.

De 2- en 3-kamer appartementen variëren in grootte van 58 m² tot 82 m² (gemiddeld 67,2 m²). Voor de bewoners zijn in de ondergrondse parkeergarage ook 20 parkeerplaatsen beschikbaar. De huren vallen in het middeldure segment. De exacte hoogte van de huren wordt bekend bij de start van de verhuur in het tweede kwartaal van dit jaar.

‘Deze acquisitie betekent een verdere versterking van onze woningportefeuille’, zegt werkgeversvoorzitter René le Clercq van BPL Pensioen. ‘Gezien de grote vraag naar middeldure huurwoningen in Utrecht en de gewilde locatie in het centrum van de stad verwachten wij dat deze belegging het pensioenfonds een duurzaam rendement zal opleveren.’

Syntrus Achmea RE&F heeft de afgelopen vijf jaar namens haar opdrachtgevers ruim 1000 betaalbare huurwoningen gekocht in Utrecht. Zo werden onlangs 93 woningen opgeleverd op de Kop van Lombok en 88 woningen in de Neudeflat. De vraag naar middeldure woningen is erg groot, zowel bij woningzoekenden als bij de institutionele beleggers voor wie Syntrus Achmea RE&F werkt.

Laatste nieuws

Evenementen