BPL Pensioen koopt 29 woningen in Eindhoven

BPL Pensioen heeft via Syntrus Achmea Real Estate & Finance 29 middeldure huurwoningen gekocht in Eindhoven.

De woningen worden ontwikkeld door Van Wanrooij uit Geffen. Architect is Bedaux de Brouwer. De oplevering staat gepland in het eerste kwartaal van 2018.
De 29 eengezinswoningen maken deel uit van het deelgebied Waterrijk in Meerhoven, een groot uitbreidingsgebied van Eindhoven (5.800 woningen) direct gelegen aan de A2 en vlakbij Eindhoven Airport. Syntrus Achmea RE&F heeft de ontwikkeling van het project enkele jaren geleden zelf ter hand genomen, op een moment dat de woningmarkt nog in een diepe crisis verkeerde.

Ondiep en breed
Bij het ontwerp van de woningen in Waterrijk is sterk rekening gehouden met het omliggende landschap. Zo zijn er relatief ondiepe woningen bij die erg breed zijn (tot tien meter), waardoor bewoners aan de voor- en de achterkant zicht hebben op de groene omgeving of het water. De woningen worden verwarmd met energie uit een biomassa warmtecentrale, waardoor de EPC-norm beter is dan wettelijk is voorgeschreven.

Duurzaam rendement
“Deze acquisitie betekent een verdere versterking van onze woningportefeuille”, zegt werkgeversvoorzitter René le Clercq van BPL Pensioen. “Gezien de grote vraag naar middeldure huurwoningen in Eindhoven en de bijzondere ligging van deze woningen verwachten wij dat deze belegging het pensioenfonds een duurzaam rendement zal opleveren.”
De verhuur van de woningen start in het derde kwartaal van dit jaar. Dan worden ook de definitieve huurprijzen (vanaf € 850) bekend. Naast de huurwoningen worden in hetzelfde project ook 30 koopwoningen gerealiseerd. Deze zijn allemaal al verkocht.