BPD en Van Rhijn Bouw ontwikkelen 56 nieuwe woningen in Zoeterwoude

Gebiedsontwikkelaar BPD en Van Rhijn Bouw sluiten vandaag een ontwikkelovereenkomst voor de realisatie van 56 nieuwe woningen in Zoeterwoude. Het nieuwbouwplan Santhorst Eiland 01 & 02 omvat woningen in alle prijsklassen.

Het is een van de marktinitiatief-plannen in het stedelijke gebied tussen Leiden en Zoeterwoude. De nieuwe woningen worden gebouwd ter hoogte van de ondertunneling van Rijksweg 4 bij Zoeterwoude.

Santhorst Eiland 01 & 02 is de laatste schakel in de integrale gebiedsontwikkeling tussen Leiden en Zoeterwoude. Het plan sluit naadloos aan op de naastgelegen ontwikkeling Verde Vista, een initiatief van de gemeente Zoeterwoude en BNG. Het deels bestaande Lint aan de Stadhouderslaan wordt afgerond met twee-onder-een-kapwoningen met daarachter een tweetal hoven.

De 56 (grotendeels) grondgebonden woningen liggen aan het water en nabij uitvalswegen. De architectuur kenmerkt zich door een dorpse uitstraling met veel metselwerk en lange dakvlakken. Naast vrije sector koopwoningen zijn er ook sociale koopwoningen beschikbaar. De woningen worden duurzaam gebouwd, zonder gasaansluiting en met een lage EPC.

Binnenkort wordt gestart met het bouwrijp maken van de locatie, naar verwachting zullen de woningen in het najaar van 2018 in verkoop worden gebracht.