BMO REP koopt Rokin 17 met Hudson's Bay als huurder

BMO Real Estate Partners heeft Rokin 17 gekocht. In dit monumentale winkelpand is een deel van Hudson's Bay ondergebracht. De naastgelegen nieuwbouw is vorig jaar aangekocht door Zurich Insurance Group.

De acquisitie in Amsterdam, op Rokin 17, is de eerste investering in Nederland voor BMO REP en omvat 1328 m² bvo, met winkelruimte op de begane grond en eerste verdieping en appartementen daarboven. Het is in 2014 volledig herontwikkeld door Ivy Group, resulterend in vijf luxe wooneenheden en circa 600 m² winkelruimte. De winkel wordt verhuurd aan Hudson's Bay op een recent gesloten huurcontract van 20 jaar.

Rokin 17 is een gemeentelijk monument dat in december 2012 blijkens het Kadaster voor € 4 mln door Ivy Group werd aangekocht. Het is gebouwd tussen 1876 en 1891. De vijf woningen boven de winkel zijn gerenoveerd. Het interieur van de appartementen is verzorgd door de interieur ontwerper Cris van Amsterdam en Morph Design. De begane grond en eerste verdieping zijn getransformeerd naar een winkelruimte en verhuurd aan de Canadese warenhuisketen Hudson's Bay.

In lijn met de fondsstrategie van BMO REP bevindt het vastgoed zich op een toplocatie die ook profiteert van infrastructuurinvesteringen in de vorm van een nieuwe metrolijn en het nieuwe Rokin-metrostation direct buiten de winkel.

De tweede investering van de Britse asset manager is de nieuwe Prada-winkel aan de Brusselse high-end winkelstraat Boulevard de Waterloo, die ook off-market is gekocht. Dit betreft een winkelunit van 986 m² op de begane grond en in de kelderverdiepingen van het vijfsterrenhotel 'The Hotel'. De winkel is het vlaggenschip van Prada in België, dat in oktober 2017 werd geopend na een volledige renovatie. Merken in de directe omgeving zijn Bulgari, Armani en Hermès.

De twee panden in Amsterdam en Brussel zijn door BMO REP aangekocht voor in totaal € 60 mln.

Ian Kelley, fondsdirecteur Europa bij BMO Real Estate Partners: "Onze eerste fondsacquisitie in Amsterdam biedt ons exposure naar een andere belangrijke markt en diversifieert onze portefeuille verder. De Brusselse investering versterkt ondertussen ons fondsprofiel met de toevoeging van een flagshipstore van Prada. We zijn opnieuw uiterst selectief geweest om ervoor te zorgen dat we investeren in de allerbeste luxe winkellocaties in toonaangevende Europese steden."

BMO Real Estate Partners is een pan-Europese specialist in vastgoedinvesteringen en activabeheer die deel uitmaakt van de wereldwijde activiteiten van Global Asset Management van de BMO Financial Group ter waarde van £ 189 mrd.