Amvest koopt 342 appartementen van APF en Ares

Het Amvest Residential Core Fund (ARC Fund) koopt een nieuwbouwproject, bestaande uit twee torens van respectievelijk 70 en 100 meter, aan de Boompjes in Rotterdam.

Het plan omvat 342 vrije sector huurwoningen, waaronder co-living en starters-woningen, een commerciële plint en een innovatieve mobiliteitsoplossing. Deze aankoop past binnen de missie van Amvest om bij te dragen aan goed functionerende en gevarieerde wijken.

De twee woontorens – naar een ontwerp van architectenbureau Team V - staan aan de Maas, net ten zuiden van het centrum van Rotterdam. Er worden 342 appartementen gerealiseerd, waarvan een deel in het middensegment. De compacte huurappartementen moeten bereikbaar worden voor een brede groep. Delen is een belangrijk uitgangspunt in dit nieuwe stukje stad. Het woonprogramma is deels bedoeld voor starters. Ook is er ruimte voor co-living; appartementen waar iedere bewoner een eigen ruime (slaap)kamer met badkamer heeft en de overige voorzieningen deelt. Onderin komt een plint met 680 m² aan commerciële functies en in de garage een mobiliteitshub voor de deelvloot van e-auto’s en e-bikes voor de bewoners.

Maritiem District
Het project is onderdeel van het Maritiem District waar in totaal negen nieuwe woontorens komen. Met een mix van wonen en werken wordt een dynamisch gebied gecreëerd. Door de realisatie van deze twee woontorens wordt kansarm vastgoed onttrokken uit de kantorenvoorraad en wordt ingesprongen op de woonbehoefte in dit gebied.

Namens de verkoper, APF International en Ares Management, hebben Peak Development, PwC en Loyens & Loeff bijgedragen om deze transactie tot stand te brengen. Osborne Clarke en PwC hebben de koper geadviseerd. Cordeel heeft gedurende het gehele proces de bouwverantwoordelijkheid op zich genomen.