Amvest investeert in herontwikkeling zorgcomplex Huizen

Amvest heeft zorgcomplex De Trappenberg in Huizen gekocht om te herontwikkelen tot de functies wonen, zorg, wellness en recreatie. Amvest doet dit samen met de ontwikkelaar Waterland Real Estate.

In november werd bekend dat Waterland Real Estate het 7,5 hectare grote terrein met gebouwen aan de Crailoseweg overnam van Stichting Merem Behandelcentra, voor een bedrag van € 11,75 mln. Nu blijkt uit het Kadaster dat het voor hetzelfde bedrag is doorgeleverd aan Amvest Development Real Estate.

In ieder geval blijft het ruim 100 jaar oude hoofdgebouw behouden. De meeste andere panden op het terrein worden gesloopt. Hoeveel woningen er precies gebouwd zullen worden is nog niet bekend. Bij een presentatie aan de gemeenteraad zei de ontwikkelaar dat er twee-, drie- en vierkamerappartementen komen waar lichte zorg wordt geboden en huizen met zorghuizen voor 40 tot 50 bewoners met zware zorg. Het totale programma (nieuwbouw en renovatie) bedraagt circa 16.500 m². De bouw start in 2020 en de eerste fase van de nieuwbouw moet eind 2021 opgeleverd worden.

JLL heeft deze verkoop begeleid namens verkoper Stichting Merem Behandelcentra in samenwerking met AAG. AKD heeft juridisch begeleid.