Amsterdam steeds vaker thuishaven Britse financiële instellingen

Als gevolg van brexit kiezen steeds meer Britse flitshandelaren, handelsplatforms en banken voor een vestiging in Amsterdam.

Cboe, de grootste aandelenbeurs van Europa, maakte gisteren bekend dat hij zich in de Nederlandse hoofdstad vestigt. Het Financieele Dagblad weet te melden dat daarnaast ten minste vijf tot nu toe onbekende partijen uit Londen dezelfde plannen hebben. Door brexit moeten in Londen gevestigde handelaren op zoek naar een vestigingsplaats elders in de Europese Unie om toegang te houden tot Europese beurzen. Dat geldt ook voor Britse handelsplatforms die klanten uit heel Europa willen blijven bedienen, weet de krant te melden. Vanwege die reden kiest aandelenbeurs Aquis volgens persbureau Bloomberg binnenkort tussen Amsterdam en Parijs.

De hoofdstad profiteert van de goede reputatie van de Autoriteit Financiële Markten zegt advocaat Floortje Nagelkerke (foto) van Norton Rose Fulbright in het Financieele Dagblad. 'Handelspartijen willen het liefst een voorspelbare toezichthouder, die ervaring heeft en de markt goed kent. De AFM staat goed aangeschreven.'