Amsterdam start selectie voor laatste woningbouwkavel in Oostpoort

Vrijdag 16 februari 2018 is de selectieprocedure gestart voor de laatste woningbouwkavel Polderweg 1, in Oostpoort.

De gemeente zoekt een partij die het programma met middel dure huurwoningen kan ontwikkelen, realiseren, financieren en exploiteren. De belangrijkste selectiecriteria in de procedure zijn duurzaamheid, ruimtelijke kwaliteit en variatie in omvang van de woningen.

Polderweg 1 biedt ruimte voor 4200 m² woningbouw en wordt aan de noordzijde begrensd door het Linnaeusplantsoen en aan de zuidoostzijde door de Polderweg. Op de locatie moet een appartementencomplex komen met woningen in het segment midden huur.

De gemeente zoekt naar een plan waarbij de woningen variëren in omvang, zodat ze geschikt zijn voor verschillende doelgroepen. En waarbij het toekomstige gebouw bijdraagt aan de vergroening van de buurt met een groene gevel, een begroeide gevel met verschillende beplantingen.

 

De procedure bestaat uit twee rondes. Geïnteresseerde partijen kunnen zich inschrijven voor de voorselectie tot en met 6 april 2o18. Dan gaan er maximaal vier partijen door naar de definitieve selectie. Daarna bepaalt een selectiecommissie welke partij het beste voorstel en ontwerp heeft ingediend. De definitieve gunning staat gepland voor november 2018.