Amsterdam peilt interesse voor herontwikkeling Kapel & Convict

De Gemeente Amsterdam gaat op zoek naar een partij om de gebouwen Kapel & Convict in het Beatrixpark in Amsterdam Zuidas te herontwikkelen.

Voorafgaand aan een tenderprocedure volgend jaar, wil de gemeente door middel van een schriftelijke consultatie de interesse en aandachtspunten vanuit de markt peilen.

Beide gebouwen zijn onderdeel van het voormalige St. Nicolaas Lyceum. Kapel en Convict dateren uit de jaren ’50. Ze verloren hun religieuze invulling aan het eind van de vorige eeuw. Bij de herontwikkeling is een publieke invulling het uitgangspunt. Voor een brede doelgroep. Van de gemeente mag het een spraakmakende, levendige plek worden met een vernieuwende invulling en programmering.

Via de marktconsultatie wil de gemeente mogelijk geïnteresseerde partijen de gelegenheid bieden suggesties te doen en aandachtspunten mee te geven voor de openbare selectieprocedure. De consultatie is uitsluitend schriftelijk via www.zuidas.nl.

Een eerder plan van het Conservatorium om de locatie een nieuwe bestemming te geven sneuvelde onlangs door gebrek aan budget vanwege de sterk gestegen bouwkosten. 

img
Redacteur
Profiel