Altera levert 120 woningen op in de Randstad en Brabant

In april en mei 2018 heeft Altera 120 vrijesectorhuurwoningen in de Randstad en Brabant toegevoegd aan haar portefeuille. Het woningenfonds groeit daarmee naar 4450 woningen.

In Gouda zijn 30 appartementen in het historische centrum ontwikkeld door Blauwhoed en gerealiseerd door Gebr. Blokland in het project Koningshof. Het betreft een tweede fase; in 2015 leverde Altera in dit project al 40 huurappartementen op. Met dit project heeft Altera in totaal 70 huurwoningen in het middensegment in het centrum van Gouda toegevoegd. Het totale project Koningshof is genomineerd voor de StiB award 2018.

In het centrum van Waalwijk heeft Altera 60 middensegment huurwoningen opgeleverd. De huurappartementen maken onderdeel uit van een ontwikkeling van Van Wijnen, waarin ook koopappartementen zijn gerealiseerd.

In Utrecht Overvecht zijn 30 eengezinswoningen opgeleverd, als onderdeel van een totale ontwikkeling van circa 200 woningen. De overige woningen zijn door de ontwikkelaar verkocht. Met deze ontwikkeling heeft Timpaan de voormalige ziekenhuislocatie getransformeerd naar een groene woonbuurt in jaren dertig stijl. BAM heeft het project gerealiseerd.

Alle drie de projecten waren voor oplevering volledig verhuurd middels het online verhuursysteem dat Altera heeft ontwikkeld.

Alle projecten zijn voorzien van zonnepanelen voor individueel elektraverbruik (eengezinswoningen) of collectieve voorzieningen (appartementen). Met deze en andere maatregelen versterkt Altera het groene en duurzame karakter van haar portefeuille.

Altera Vastgoed biedt institutionele beleggers toegang tot core vastgoedbeleggingen in de sectoren woningen, winkels en bedrijfsruimten. De portefeuilles bestaan uit vastgoed met stabiele rendementsverwachtingen. Altera heeft € 2,1 miljard onder beheer.