Altera Vastgoed koopt in 2017 voor € 250 mln aan woningen

Altera Vastgoed heeft met de nieuwe aankopen van € 250 mln zijn positie in de G4 en de Randstad verder uitgebouwd. Hiermee is het beheerd vermogen van Altera toegenomen naar ruim € 2 mrd, inclusief de pijplijn.

Edvard van Luijn, hoofd Acquisitie: “Met de recente aankoop van 356 woningen in het project De Groene Kaap in Rotterdam hebben we onze positie in de grote steden versterkt en 900 woningen aangekocht in 2017. De doelstelling is om elk jaar 1000 nieuwe woningen toe te voegen”.

“Altera wil de komende jaren de woningportefeuille naar een omvang van € 2 mrd brengen. Daarbij zijn en blijven kwaliteit, performance en duurzaamheid essentieel. Qua duurzaamheid staan we in Europees verband op nummer 2 en we zullen ESG een meer belangrijke rol geven” volgens ceo Jaap van der Bijl.

Altera Vastgoed biedt institutionele beleggers toegang tot core-vastgoedbeleggingen in de sectoren woningen, winkels en bedrijfsruimten. De portefeuilles bestaan uit kwalitatief hoogwaardig en duurzaam vastgoed met stabiele rendementsverwachtingen. Altera heeft meer dan € 2 mrd onder beheer, maakt geen gebruik van vreemd vermogen en kent een laag kostenniveau.