Altera Vastgoed koopt 60 appartementen van HSB

Altera Vastgoed en de Volendamse aannemer HSB hebben een koopovereenkomst gesloten voor de afname van 60 appartementen in Heemskerk.

Het betreft de ontwikkeling van de locatie van het voormalige raadhuis op loopafstand van het centrum in Heemskerk.

Het plan is ontwikkeld door de vof Bachstraat (een samenwerking tussen BPD Ontwikkeling en HSB Ontwikkeling). De vof Bachstraat heeft deze binnenstedelijke locatie in de nabijheid van het centrum van de gemeente Heemskerk overgenomen. De vof is verantwoordelijk voor de gehele ontwikkeling van 114 appartementen met bijbehorende half verdiepte parkeergarage. Just architects uit Amstelveen tekende voor het ontwerp.

Het plan bestaat uit twee aaneengesloten appartementengebouwen. 60 appartementen zijn ontwikkeld voor Altera Vastgoed en worden verhuurd in de vrije sector (middensegment) huur. Het betreft 2- en 3- kamerappartementen van 50 tot 97 m² woonoppervlakte. Alle appartementen hebben een parkeerplaats in de half verdiepte parkeergarage en een royaal balkon of dakterras aan de binnentuin.
De overige 54 2- tot en 4-kamerappartementen zijn ontwikkeld voor de vrije verkoop. De koopappartementen variëren van 50 tot 160 m² woonoppervlakte. Ook zijn er 2 penthouses van 210 m² groot.

De start bouw is voorzien in het vierde kwartaal van 2017.