Adriaan Helmig in bestuur tuchtrechter TCMNL

Adriaan Helmig wordt bestuurslid van TCMNL, de tuchtrechter voor de Nederlandse makelaars.

Het bestuur van de Stichting Tuchtrechtspraak Makelaardij Nederland (TCMNL) heeft 24 maart Helmig benoemd tot onafhankelijk lid van het uitvoerend orgaan TCMNL. Hij is als advocaat/notaris werkzaam bij Krans Helmig Stuijt in Haarlem. Bij afwezigheid van voorzitter mr. Christo Hensen zal Helmig als plaatsvervangend voorzitter optreden. Helmig neemt de functie over van Pieter Kole, die is afgetreden vanwege het bereiken van de maximaal toegestane leeftijd. Het uitvoerend orgaan bestaat uit de voorzitter, twee onafhankelijke leden en drie afgevaardigde leden.

Echt onafhankelijk
Helmig: “Het kwaliteitsniveau van een organisatie wordt in mijn visie in belangrijke mate bepaald door de vraag of de organisatie écht onafhankelijke tuchtrechtspraak kent. Dat moet je namelijk durven. Het Tuchtcollege Makelaardij Nederland is zo'n onafhankelijke instantie. Vanuit mijn achtergrond als notaris en advocaat kom ik vanuit de praktijk wel eens situaties tegen die ik had willen voorkomen. Door toetreding tot dit tuchtcollege kan ik een bijdrage leveren aan verdere kwaliteitsverbetering.”

Opgericht door VBO en SCVM
Het Tuchtcollege Makelaardij Nederland (TCMNL) bewaakt de kwaliteit van de beroepsuitoefening door de makelaar/taxateur. De Stichting Tuchtrechtspraak Makelaardij Nederland is in 2012 opgericht door brancheorganisatie VBO Makelaar en het kwaliteitsregister SCVM. Beide organisaties hebben hun klachtenbehandeling bij het uitvoerend orgaan van de stichting ondergebracht.