Aanpak kernwinkelgebied Tilburg kan van start

Dinsdag 21 maart heeft in Tilburg de feestelijke ondertekening plaatsgevonden die de herontwikkeling van het kernwinkelgebied in het centrum van de stad mogelijk maakt.

De overeenkomsten die de betrokken partijen, gemeente, Wereldhave en VolkerWessels hebben getekend, betreffen het aanleggen van een nieuwe winkelstraat tussen het Pieter Vreedeplein en de Emmapassage, het herpositioneren van de winkels en het toevoegen van woningen. De contractondertekening is de volgende stap in de ontwikkeling van het kernwinkelgebied en is de gezamenlijke ambitie om het Tilburgse centrum onderscheidend en aantrekkelijker te maken.

Tijdens de feestelijke viering spraken de burgemeester, wethouder Erik de Ridder, Dirk Anbeek en Toon van Laarhoven zich uit over de plannen en de succesvolle samenwerking tussen de betrokkenen. Een gedeelte van de herontwikkeling is reeds gestart met de verbouwing van Hudson's Bay en de eerste aanzet van de nieuwe straat. In de loop van dit jaar worden Hudson's Bay en de straat tussen het Pieter Vreedeplein en de Heuvelstraat geopend.

Laatste nieuws

Evenementen