Aandeelhouders Groothandelsgebouwen stemmen in met overname door Highbrook

Groothandelsgebouwen nv heeft dinsdag in de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders alle voorstellen van het bestuur die voor de transactie met HighBrook noodzakelijk zijn zijn aangenomen.

De akte tot wijziging van de statuten van Groothandelsgebouwen nv die het mogelijk moet maken dat een ander dan het bestuur van de vennootschap als vereffenaar optreedt, is tijdens de aandeelhoudersvergadering gepasseerd. Alle andere besluiten zullen in principe pas afgewikkeld worden op het moment dat duidelijk is wanneer de overdracht aan HighBrook zal plaatsvinden en de betaling is verzekerd. Het gaat daarbij om de goedkeuring van de afsplitsing van nagenoeg de gehele balans naar de daartoe op te richten besloten vennootschap GHG bv, de overdracht van de aandelen in GHG bv aan HighBrook, de tweede statutenwijziging waarbij onder meer de raad van commissarissen vervalt, de ontbinding van Groothandelsgebouwen nv en de benoeming van Stichting Vereffening Groothandelsgebouwen tot vereffenaar en daarmee samenhangende besluiten.

Groothandelsgebouwen nv heeft eerder bericht te verwachten dat die overdracht aan HighBrook voor of op 20 juli aanstaande zou plaatsvinden. Op dit moment is nog niet duidelijk of dat dan al kan gebeuren. Zodra de datum van overdracht duidelijk is, zal Groothandelsgebouwen nv daarover een persbericht uitgeven. Indien de overdracht pas na 20 juli zal plaatsvinden, zal de opbrengst worden herrekend.
De vennootschap verwacht dat wanneer Groothandelsgebouwen nv de aandelen in GHG bv overdraagt, waarmee de voorwaarde waaronder de algemene vergadering heeft besloten tot ontbinding, zal zijn vervuld, Stichting Vereffening Groothandelsgebouwen zal besluiten gebruik te maken van haar bevoegdheid de opbrengst als uitkering bij voorbaat uit te keren aan de aandeelhouders.