ASRE online ontwikkelt door

ASRE online is uitgegroeid tot de vierde pijler van het ASRE-gebouw, naast de MRE, de MSRE/MSRE-deelopleidingen en Executive Education.

Gepubliceerd in PropertyNL Magazine nr. 10, 25 oktober 2019

De ASRE speelt hiermee in op de disruptieve ontwikkeling van digitalisering in het onderwijs.

Door digitaal onderwijsmateriaal aan te bieden wordt onderwijs voor meer mensen toegankelijk. Bovendien kun je door online en blended onderwijs studenten meer flexibel en persoonlijk onderwijs aanbieden.

De ASRE breidt het aanbod Blended Courses uit. In het voorjaar wil het instituut beginnen met inleiding Prop- & FinTech, waarbij de student kan kennismaken met het begrippenkader en de mogelijke toepassingen van deze ontwikkeling. De opleiding Vastgoedrekenen wordt momenteel naast de reguliere variant ook als blended variant ontwikkeld. Dit is de eerste ASRE online opleiding waarbij adaptieve leerpaden worden ingezet, om zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de individuele wensen van de student. Hierbij wordt bijvoorbeeld gericht extra oefenmateriaal aangeboden als de student er behoefte aan heeft. Als een student een onderwerp al onder de knie heeft, kan hij sneller doorgaan naar een volgend onderwerp.

Ook verbetert de ASRE bestaande opleidingen. Om de aandacht van de student vast te houden, wordt het lesmateriaal opgedeeld in korte onderdelen met een mix van werkvormen. Zo ontstaat een nieuwe opzet met een korte leerlijn per onderwerp die samen een integrale leerlijn per module of opleiding vormen. Korte kennisclips worden afgewisseld met kennis activerende vragen, verdiepend of ondersteunend leesmateriaal, oefenopgaven en toetsen. Op deze manier beklijft de stof beter.