AM start met bouw 150 gasvrije woningen ‘Park Quatrebras’ in Badhoevedorp

Dinsdag 4 december start de bouw van 150 gasvrije woningen door woningontwikkelaar AM in het eerste deelgebied ‘Park Quatrebras’ in Badhoevedorp.

Het wordt een woonwijk met een aanbod van rij-, twee-onder-een-kap- en vrijstaande woningen. Park Quatrebras is het eerste deelgebied dat wordt gerealiseerd binnen deze grootschalige gebiedsontwikkeling in Badhoevedorp. De oplevering van de eerste woningen is naar verwachting in het najaar van 2019.

In Park Quatrebras komen 550 woningen, waaronder 74 vrijstaande villawoningen. In de huidige fase worden 116 rijwoningen, 26 twee-onder-een-kap- en 8 vrijstaande woningen gerealiseerd. De prijzen liggen tussen € 489.500 en € 919.500. Het ontwerp van Quatrebas is geïnspireerd op de grandeur uit de jaren dertig en komt van Mulleners & Mulleners Architecten.

Alle woningen worden uitgevoerd met een individuele aardwarmtepomp. Dit zorgt in combinatie met een goede isolatie voor een zeer energiezuinige woning, die duurzaam en toekomstbestendig is. Een bodemwarmtepomp betekent een woning zonder gas en biedt de bewoners meerdere voordelen. Gasvrij wonen draagt bij aan een gunstig (binnen)klimaat, het verschaft een financieel voordeel en zorgt voor een grotere veiligheid binnenshuis. De bouw is in handen van BAM Wonen.

De gebiedsontwikkeling bestaat uit een tachtig hectare tellend multifunctioneel gebied met een nieuw centrum, 1200 woningen, een bedrijvenpark van 120.000 m², maatschappelijke voorzieningen, nieuwe openbare ruimten met een park en een sport- en recreatiegebied.