AM en Heijmans bouwen duurzame woningen in Gorinchem

AM en Heijmans Vastgoed hebben het startsein gegeven voor de bouw van 49 duurzame woningen in het deelgebied De Eilanden in Gorinchem.

Het woningprogramma van deze fase (1.3 en 2.1) bestaat uit een mix van rijwoningen van 115–165 m² en twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen met garage. De woningen uit fase 1.3 zijn 6 rijwoningen in een blok op een privé-eiland. De prijzen variëren van € 345.000 tot € 365.000 von. Fase 2 bestaat uit 43 woningen, waaronder rijwoningen en twee-onder-een-kapwoningen met garage. Deze lopen van € 249.900 tot € 545.000 von. Er is voldoende gelegenheid om te parkeren in een van de diverse openbare parkeerkoffers of op het eigen terrein. Het ontwerp van de woningen is van Geesink Weusten Architecten.

Alle woningen zijn duurzaam en zijn voorzien van zonnepanelen. De woningen uit fase 2 zijn daarnaast gasloos en voorzien van individuele bodemwarmtepompinstallaties.

De Eilanden ligt in het noorden van de nieuwbouwwijk Hoog Dalem. Het deelgebied is, net zoals de eerder realiseerde deelgebieden Fort Steurgat, Fort Blauwkapel en Fort Hinderdam, opgezet in de sfeer van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Hoog Dalem ligt tegen de weilanden van Gorinchem aan en vlakbij het water van de Boven Merwede. De wijk ligt dicht bij de oude binnenstad en diverse voorzieningen als scholen, winkels en zorg. De wijk heeft ook een nieuw winkelcentrum.

De eerste woningen van fase 1 van De Eilanden zijn inmiddels opgeleverd. De bouw is in handen van bouwcombinatie Hoog Dalem (Heijmans en BAM Wonen). Nagenoeg alle woningen zijn verkocht.

Laatste nieuws

Evenementen