AM en Dura Vermeer bouwen 28 woningen in Hefkwartier

AM en Dura Vermeer geven startsein bouw 38 woningen in Hefkwartier Rotterdam.

In aanwezigheid van de wethouder Robert Simons van de gemeente Rotterdam viert VOF Entrepothaven – een samenwerking van gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en Dura Vermeer - op 18 april de bouw van 38 eengezinswoningen in het Hefkwartier in Rotterdam. VOF Entrepothaven realiseert hier 24 herenhuizen, 4 stadswoningen en 10 terraswoningen. Alle woningen zijn inmiddels verkocht.

De woningen zijn voornamelijk robuuste en ‘stoere’ drielaagse eengezinswoningen en een tiental terraswoningen. De oppervlaken varieren van 79 m² tot 162 m². De woningen zijn ontworpen door Inbo Architecten. De realisatie is in handen van Dura Vermeer Bouw Zuid West. 

Hefkwartier
Het Hefkwartier is de eerste ontwikkeling van Port Feijenoord, zoals de grootschalige vernieuwing van de wijk Feijenoord en de tweede fase van de Kop van Zuid is gedoopt. In deze wijk komen verleden en heden samen. Het water, de kades, de levendige haventjes en de oude gebouwen blijven behouden. Nieuwbouw in alle soorten en maten, groene parken, een boulevard en voorzieningen als winkels en horeca worden daaraan toegevoegd. Het Hefkwartier wordt deel van een aantrekkelijke wijk waar jong en oud, alleenstaanden, starters, tweeverdieners en gezinnen samenkomen.