AM begint bouw appartementen stadshart Amstelveen

AM geeft woensdag 19 december het officiële startsein voor de bouw van het luxe appartementengebouw UpMountain in het stadshart van Amstelveen. 

In het complex dat bovenop de nieuw gebouwde Q-park garage wordt gerealiseerd, komen 45 appartementen van diverse groottes. Op één woning na zijn alle appartementen
verkocht.

Het appartementengebouw UpMountain omvat 45 luxe appartementen en wordt als een bergdorp op de nieuwe parkeergarage van het winkelpand van Hudson’s Bay in het centrum van Amstelveen gerealiseerd. Het wordt de nieuwe blikvanger van het Handelsplein en de Stadstuinen. De architectuur van Rijnboutt met de trapsgewijze opbouw van appartementen biedt ruimte voor dakterrassen en een weids uitzicht over Amstelveen. Het atrium dat van de zesde verdieping doorloopt naar het dak, zorgt voor lichtinval en een fijn binnenklimaat.

De groottes van de appartementen zijn vanaf 77 m2 tot en met een penthouse van 392 m2 met een riant dakterras rondom van 650 m2. Prijzen varieerden van € 435.000 tot en met € 2.750.000.

Het gebouw is door AM ontwikkeld in samenwerking met Top Vastgoed en FiMek estate. De bouwwijze is voor Nederlandse begrippen uitzonderlijk. Het gebouw is al op hoogte doordat de liftkern reeds is doorgetrokken tot en met de twaalfde verdieping. De torenkraan waarmee het gebouw wordt gerealiseerd, is in deze liftkern geplaatst. De rest van het gebouw wordt in staalbouw gerealiseerd.

De winkel van Hudson’s Bay en de garage zijn eigendom van ASR, die het opstalrecht aan AM heeft verkocht. De bouw is in handen van AKOR.