Redevco koopt retailportfolio in Duitsland

Redevco heeft in Duitsland een aanzienlijk portfolio gekocht voor één van haar investeerders voor een bedrag van circa € 160 mln.

Het gekochte bestaat uit twee retailparken en een ‘big-box’ winkelvastgoedobject in de steden Hannover, Gründau-Lieblos nabij Hanau en Berlijn. De verkoper van deze objecten met een totale oppervlakte van circa. 63.500 m² is een vastgoedbedrijf van de Krieger Bau Group. De aankoop moet nog worden goedgekeurd door de kartelautoriteiten.

Het vlaggenschip is A2 Centre in Hannover, een 35.000 m² groot retail park direct aan de snelweg A2, met 2000 parkeerplaatsen. Het centrum beschikt over 32 huurders, waaronder C&A, Deichmann, Esprit, Reno, Saturnus en een Real hypermarkt. 

Het retail park in Gründau-Lieblos in de buurt van Hanau (nabij Frankfurt am Main), bestaat uit vijf volledig verhuurd units van in totaal 21.000 m² en 600 parkeerplaatsen. Belangrijkste huurders zijn Bauhaus en Media Markt. 

De Berlijnse winkelcentrum dat Redevco heeft gekocht is 6900 m² groot. Media Markt huurt hier circa 4200 m². De twee bovenste verdiepingen zijn verhuurd aan Crunch Fit, een fitnessclub. De woning is gelegen in de wijk Wedding van Berlijn en heeft 1000 parkeerplaatsen.

Redevco werd bijgestaan door SQM Property Consulting und Clifford Chance voor deze transactie.