MN en Proactief Vastgoed herontwikkelen V&D Delft

MN en Proactief Vastgoed gaan in opdracht van Pensioenfonds Metaal en Techniek gaan de voormalige V&D in Delft herontwikkelen. 

Het bestaande blok wordt gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. Het programma omvat 8260 m² en bestaat uit een commerciële plint met drie lagen huurwoningen.

Atelier PRO heeft de aanbesteding gewonnen voor de herontwikkeling van het vastgoedproject aan de Bastiaanpoort in Delft.  De kavel aan de Bastiaanpoort ligt in het Zuidpoortgebied in de Delftse binnenstad. Hoewel het blok volledig is omgeven door nieuwbouw is het onderdeel van het Delftse historische grachten. De kavel ligt op een markant punt op de route van de historische Delftse binnenstad (vanaf de Beestenmarkt) richting het nieuwe winkelcentrum van het Zuidpoortgebied: het Bastiaansplein.

De plek vormt volgens Atelier PRO de overgang tussen verschillende sferen; tussen oud en nieuw, tussen gracht en winkelcentrum. Ook vormt het de overgang in schaal en functie: van kleinschalige, meer grondgebonden verkaveling van de Delftse binnenstad naar gestapelde hoogbouw (winkels over twee lagen en appartementen).