Restaurant en hotel in bandenwisselstation Michelin

Restaurant Moer, patisserie en Consious Hotel openen begin volgend jaar hun vestigingen in het voormalige bandenwisselstation van Michelin aan het einde van de Overtoom in Amsterdam.

De eigenaren van restaurant Moer zijn Marco Lemmers en Sam Cohen, tevens eigenaar van de duurzame hotelketen Conscious Hotels die op dezelfde locatie opent. Dirk Mooren en Cas van de Pol gaan deze innovatieve, biologische keuken leiden. Dirk Mooren was eerder onder andere werkzaam in Restaurant De Kas, het Conservatorium Hotel en de afgelopen twee jaar was hij de spin in het web van restaurant Panache. Samen met sous-chef Cas van de Pol gaat hij nu een nieuwe uitdaging aan – het mede-openen van een duurzaam restaurant. In Restaurant Moer zullen groenten de boventoon voeren. 

De eigenaren openen in januari in hetzelfde complex ook de nieuwe eco-patisserie, Sticky Fingers, twee deuren verder, aan de Amstelveenseweg 1-7. Conscious Hotels is samen met De Geus Bouw en de gebouweigenaren bezig met de ontwikkeling van een nieuw hotel. Dit nieuwe hotel krijgt de naam The Tire Station. Met deze naam wordt verwezen naar de eerste functie van het gebouw uit 1951. Het gebouw van meer dan 5000 m² was oorspronkelijk in gebruik als autogarage en bandenwisselstation van het autobandenmerk Michelin. Het hotel krijgt 112 kamers.

Conscious Hotels bestaat nu uit 2 hotels in Amsterdam: Conscious Hotel Museum Square en Conscious Hotel Vondelpark. Over enkele maanden opent het derde hotel aan het einde van de Overtoom, een jaar later gevolgd door een vierde op de Westergasfabriek.