ASR en ParkBee winnen Gouden en Groene Baksteen JLL

ASR Vastgoed Vermogensbeheer en ParkBee hebben respectievelijk  de Gouden en de Groene Baksteen van JLL gewonnen.

Dick Gort, ceo bij ASR Vastgoed Vermogensbeheer, nam de Gouden Baksteen 2017 in ontvangst (eerste foto). De uitreiking vond plaats tijdens de derde editie van Realwise, het jaarlijkse evenement van JLL in de Hermitage. De Gouden Baksteen is gekoppeld aan het jaarlijkse beleggersonderzoek van JLL naar het vastgoedbeleggingsbeleid. De respondenten kozen een collega-investeerder die zich in hun ogen het afgelopen jaar heeft onderscheiden in onder meer strategie, gevoerd beleid, of behaalde prestaties.

Dré van Leeuwen, head of Capital Markets bij JLL Nederland: ‘Het afgelopen jaar heeft ASR Vastgoed  Vermogensbeheer zich als Nederlandse institutionele belegger onderscheiden door een Nederlands kantorenfonds op te richten. Met het aangetrokken Aziatische kapitaal hadden zij een duidelijke strategie: het aankopen van kantoorvastgoed rondom mobiliteitsknooppunten. ASR Vastgoed  Vermogensbeheer is erin geslaagd zichzelf onderscheidend te positioneren op het gebied van strategie, gevoerd beleid en behaalde prestaties.’ 

Dick Gort, ceo bij ASR Vastgoed Vermogensbeheer: ‘Al meer dan 125 jaar investeert ASR Vastgoed Vermogensbeheer in vastgoed voor institutionele investeerders. Onderdeel van onze langetermijnvisie is onze overtuiging dat investeren in kwaliteit de beste garantie is voor rendement en waardeontwikkeling op de lange termijn. De duidelijke keuze voor locatie en type vastgoed kenmerkt de strategie van al onze vastgoedfondsen. We zijn blij met de erkenning van nationale en internationale beleggers en trots op het winnen van de Gouden Baksteen 2017.’

ASR Vastgoed Vermogensbeheer heeft een duurzaam lidmaatschap aangeboden gekregen van JLL for HomePlan ter waarde van € 3500. JLL for HomePlan is een samenwerking waarbij wordt geïnvesteerd in een huis, thuis en toekomst voor de allerarmsten in Latijns-Amerika en Zuidelijk Afrika. Het huis is geen doel op zich, maar een middel om bewoners een kans te geven zich verder te ontwikkelen. Deze duurzame donatie is een investering in een betere toekomst.

ParkBee

ParkBee won de Groene Baksteen. ParkBee stelt private parkeerlocaties beschikbaar voor het publiek met bestaande parkeerapps, zoals Parkmobile en Park-line. Op deze manier optimaliseert ParkBee het gebruik van onbenut vastgoed en genereert tegelijk extra inkomsten voor de eigenaar.

Dit jaar koppelde JLL de Groene Baksteen aan het thema ‘de meest innovatieve start-up binnen de deeleconomie’. Nieuwkomer, een link met vastgoed en vernieuwend zijn de kenmerken die dit jaar de doorslag gaven bij de keuze van de nominatie voor de meest veelbelovende start-up van 2017. Ook Storage Share en Storefront waren genomineerd. Dit jaar kon er door genodigden voor Realwise via een website gestemd worden op de drie genomineerden. Met meer dan 50% van de stemmen is ParkBee de overtuigende winnaar van de Groene Baksteen.

Wouter de Bruijne, commercial director bij ParkBee (tweede foto): ‘De Groene Baksteen is echt een erkenning en een eer voor ParkBee. We vinden bij ParkBee dat het optimaal benutten van vastgoed voorop moet staan en slimme technologie is hier een belangrijke drijfveer voor. Deze prijs laat zien dat ook de vastgoedsector hiervoor openstaat en we kijken uit naar de verder groei die hieruit voortkomt.’

Daan de Blok, advisor Agency Office Utrecht: “Dat nieuwe technologieën nieuwe mogelijkheden bieden is de afgelopen honderd jaar gebleken. ParkBee is voor mij hét voorbeeld van een start-up die nieuwe technologie optimaal benut voor het creëren van een nieuw businessmodel. ParkBee helpt met zijn technologie vastgoedeigenaren met optimaliseren van hun parkeerplaatsen en maakt het voor het publiek mogelijk om gebruik te maken van deze parkeerplaatsen. Ik heb enorm veel bewondering voor de ambities en gerealiseerde groei van ParkBee sinds hun oprichting. Wat mij betreft is ParkBee een terechte winnaar. Ik wens Wouter en het team van ParkBee heel veel succes bij hun verdere groei.’ JLL koos ervoor om Daan de Blok als jong talent de prijs uit te laten reiken, omdat het bedrijf jong talent zien als onmisbare schakel voor de samenwerking met start-ups.

Ook ParkBee heeft een lidmaatschap aangeboden gekregen van JLL for HomePlan ter waarde van € 3500.