BPD levert huurwoningen in Utrecht op aan Syntrus Achmea

BPD heeft het woongebouw Los Angeles in de wijk Lombok in Utrecht opgeleverd aan Syntrus Achmea Real Estate & Finance.

 

De huurders van de 93 middeldure huurwoningen hebben hun 2- of 3-kamerappartement aan het Westplein betrokken.
 
BPD heeft op haar locatie aan het Westplein het initiatief genomen voor de ontwikkeling van huurwoningen om daarmee een belangrijke doelgroep in Utrecht te kunnen bedienen. Vorig jaar mei werd met Syntrus Achmea RE&F de turnkey-overeenkomst ondertekend op het hoogste punt van het gebouw dat nu is opgeleverd. Met deze 93 huurappartementen geven BPD en Syntrus Achmea RE&F invulling aan de grote vraag naar woningen in het middeldure segment.
 
De 2- en 3-kamerappartementen in het woongebouw zijn met name voor starters en doorstromers. De woningen zijn tussen de 48 en 103 m2 groot en voorzien van een badkamer en keuken met inbouwapparatuur. Alle appartementen hebben een buitenruimte en een individuele berging op de begane grond. In een parkeergarage onder het naastgelegen appartementengebouw zijn voor de huurders parkeerplaatsen beschikbaar.
 
Dick Helsloot, ontwikkelingsmanager bij BPD: "Met de ontwikkeling en realisatie leveren wij een verdere bijdrage aan de afronding van de wijk Lombok. Tevens anticipeert het gebouw op de toekomstige herinrichting van het Westplein tot een gebied met verblijfskwaliteit."
 
Syntrus Achmea is namens haar opdrachtgevers actief in Utrecht. De afgelopen vijf jaar zijn in de stad ruim duizend vrije sector huurwoningen gerealiseerd, onder meer in Kanaleneiland, Transwijk, Zuilen en het Museumkwartier. Met huren tussen de € 700 en € 1000 behoren vrijwel al deze woningen tot het middeldure segment.