Bouwinvest verwacht dit jaar groei portefeuille naar € 9 mrd

Bouwinvest REIM verwacht in 2017 te groeien van een portefeuille van € 8 mrd assets under management naar € 9 mrd. Daarvan bestaat ongeveer een derde uit assets in het buitenland.

PropertyNLDit zegt Dick van Hal, CEO van Bouwinvest, in zijn vooruitblik voor PropertyNL. Zijn visie op 2017, en die van verschillende andere beeldbepalende personen in de vastgoedsector, worden gepubliceerd in de januari-editie van PropertyNL Magazine die 30 januari verschijnt.

Volgens Van Hal staan in Nederland dit jaar veel seinen op groen voor vastgoed: lage rente, bevolkingsgroei, economische groei, werkgelegenheidsgroei, herstel consumentenvertrouwen en een hoog transactievolume in vastgoed.

Van Hal: ‘Toch zie ik ook meerdere uitdagingen in Nederland maar ook internationaal: hoe bruisend blijven de Nederlandse binnensteden? Hoe gaan we de steden die buiten de top 10 vallen,  aantrekkelijk houden, wat betekent dit voor het winkellandschap? Wat gaat er gebeuren op de (huur) woningenmarkt, wat is de impact van de verkiezingen op het huidige beleid voor het middeldure huursegment, hoe zorgen we voor een gediversifieerd aanbod in onze grote steden en hoe zorgen we voor voldoende betaalbare woningen? Hoe kan ons mooie maar kleine landje meedoen in de internationale competitie van megasteden? Allemaal punten waar we graag met private en publieke partijen onze schouders in het nieuwe jaar onder willen zetten. ‘

Hij vervolgt: ‘Gelukkig bewegen de  vastgoedcycli zich verschillend en kunnen risico’s gemitigeerd worden door te blijven spreiden over continenten, landen, steden, sectoren en beleggingsproducten, dit is een must voor een goed investeringsbeleid. We hebben de afgelopen jaren ondervonden dat dit goed werkt. En heel belangrijk hierbij is dat onze vijver om te investeren in goede lange termijn investeringen veel groter wordt. Ons acquisitiebeleid blijft daarbij gericht op kwaliteitsobjecten in stabiele landen, transparante markten en courante sectoren.’