Westpoort Vastgoed koopt vestiging Leen Bakker Capelle aan den IJssel

Vastgoedbelegger, ontwikkelaar en beheerder Westpoort Vastgoed heeft de winkel van Leen Bakker aan de Lylantse baan in Capelle aan den IJssel aangekocht.

Deze 4900 m² grote winkel is volgens Westpoort Vastgoed een van de beste presterende vestigingen van Leen Bakker in Nederland. De winkel is solitair gelegen, heeft een groot eigen parkeerterrein en valt onder woonboulevard Capelle XL. Deze ligt direct naast het bekende Alexandrium Rotterdam.

Woonboulevard Capelle XL is een woonboulevard met 30 winkels. Bekende namen als Trendhopper, ZuiderSter, Seats and Sofas, Beter Bed, Brugman Keukens, Pronto, Woonstore, Karwei, Praxis en Kwantum zijn buren. Leen Bakker is onderdeel van het Blokker-concern en huurt het pand terug met een langjarig contract.
De aankoop is gedaan door Westpoort Vastgoed ten behoeve van een van de beleggingsfondsen van de familie Roobol. Westpoort Vastgoed huisvest meer dan 170 huurders in een commercieel vastgoedportefeuille van ruim 150.000 m² bestaande uit winkels, kantoren, horeca en overige bedrijfsobjecten.

Westpoort Vastgoed belegt voor onder andere de familie Roobol en heeft veel expertise op het gebied van grootschalige winkelruimtes, zoals woonboulevards. Deze aankoop wordt dan ook gezien als een goede uitbreiding op de bestaande vastgoedportefeuille, die vorige maand nog is uitgebreid met de aankoop van de complete woonboulevard Reijerwaard in Barendrecht, bestaande uit 12 winkels. Het vastgoedbedrijf heeft voor het komend jaar meer aankoopplannen op strategische locaties geprognotiseerd.