80 loft-appartementen in Zuiderziekenhuis

Het voormalige hoofdgebouw van het Zuiderziekenhuis wordt herbestemd tot circa 80 loft-appartementen en krijgt de naam ‘Het Zuider’. 

Boei en Impact Vastgoed nemen de transformatie van het hoofdgebouw van het monumentale ziekenhuis voor hun rekening. Het maakt deel uit van een grotere gebiedsontwikkeling rondom het ziekenhuis met 131 nieuwbouw eengezinswoningen. SWZ, een onderneming van Impact Vastgoed, is de ontwikkelaar van dit deel.

Volgens de ontwikkelaars had het weinig gescheeld of het Zuiderziekenhuis aan de Groene Hilledijk 315 was voorgoed uit het Rotterdamse stadsbeeld verdwenen. 'Dankzij de inzet van verschillende partijen blijft een van de meest gezichtsbepalende monumenten van Rotterdam-Zuid gelukkig behouden.'
De appartementen die ontstaan door de transformatie zijn voor de verkoop. Om geïnteresseerden in een loft-appartement alvast de mogelijkheid te bieden een kijkje te nemen in het ZuideR en om hen de mogelijkheid te geven hun wensen kenbaar te maken, wordt op komende zaterdag een open huis georganiseerd.

Gerelateerde artikelen:

Laatste nieuws

Evenementen