Gemeente Amsterdam verkoopt 78 appartementen

De gemeente Amsterdam heeft onlangs een woningcomplex van 78 appartementen en 11 winkel-/ bedrijfsruimten in Amsterdam-West verkocht aan een particuliere belegger.

Het complex Borstblok is in 1955 in particulier eigendom gebouwd. Het werd in 2009 door de gemeente verworven en in 2014–2015 geheel gerenoveerd. 

Als onderdeel van de vernieuwing van de Kolenkitbuurt kocht de gemeente het Borstblok kort voor de recessie. De bedoeling was om het Borstblok te slopen om plaats te maken voor nieuwe woningen. Toen de vraag naar woningen als gevolg van de crisis terugviel, heeft de gemeente besloten het pand niet te slopen maar in plaats daarvan grondig te renoveren. Gedurende de renovatie zijn alle woningen uitvoerig geïsoleerd en voorzien van een A-label.

Capital Value begeleidde het verkoopproces namens de gemeente Amsterdam. Marijn Snijders, directeur Capital Value: “Voor dit complex was zeer veel belangstelling van zowel Nederlandse als buitenlandse beleggers. Gezien de positieve ontwikkelingen op de woningbeleggingsmarkt verwachten wij in 2017 een toenemende interesse voor de verwerving van huurwoningen.”