Canadese CAPREIT maakt entree op Nederlandse woningmarkt

De Canadese woningbelegger CAPREIT wil een forse woningportefeuille gaan opbouwen in Nederland.

Als eerste stap heeft het beursgenoteerde vastgoedfonds een woningportefeuille van drie appartementencomplexen verworven, met in totaal 465 meergezinswoningen en vier bedrijfsruimten in Utrecht.

PropertyNL schat de transactieomvang op circa € 50 mln. De verkopers zijn private beleggers. De complexen zijn gelegen aan de rand van de wijk Overvecht, direct tegen Tuindorp aan. Capital Value heeft het verkoopproces begeleid namens de verkopers.

Canadian Apartment Properties Real Estate Investment Trust (CAPREIT) is een grote Canadese vastgoedbelegger met als thuisbasis Toronto, Canada. Het vastgoedfonds heeft meer dan 50.000 woningen in bezit. Capreit is voor haar Nederlandse activiteiten een joint-venture aangegaan met Rubens Capital Partners (RCP), een in Amsterdam gevestigde asset- en investment-manager. Het doel is een substantie¨le portefeuille van Nederlandse huurwoningen op te bouwen.

Marijn Snijders, directeur Capital Value: ‘Deze transactie bevestigt de toenemende interesse vanuit buitenlandse beleggers om te investeren in de Nederlandse woningbeleggingsmarkt. In Utrecht zien we dat de demografische ontwikkelingen zorgen voor een grote vraag naar huurwoningen. In de wijk Overvecht is de afgelopen jaren veel kapitaal gei¨nvesteerd in renovatie en nieuwbouw. Zowel corporaties als private partijen waren daarbij de initiatiefnemers. Ook voor de komende jaren staan veel investeringen op de planning, waaronder de uitgifte van nieuwbouwkavels en renovatieprojecten. Mede door de grote vraag naar huurwoningen en de investeringen in deze wijk maken het aantrekkelijk om te investeren in dit soort grootschalige projecten.’

De koper is tijdens deze transactie juridisch geadviseerd door Loyens & Loeff. De verkoper werd juridisch bijgestaan door Houthoff Buruma.