Binnenstedelijke ontwikkeling Wisselspoor in Utrecht weer stap dichterbij

Synchroon en NS Stations hebben de intentieovereenkomst getekend waardoor de realisatie van Plan Wisselspoor in Utrecht een stap dichterbij is gekomen.

De intentieovereenkomst behelst het deelgebied 2 t/m 4 Wisselspoor aan de 2e Daalsedijk in Utrecht.

Wisselspoor gaat om een binnenstedelijke gebiedsontwikkeling en transformatie van circa 9 ha voormalig bedrijventerrein van NS in de Spoorzone aan de 2e Daalsedijk. Het wordt een gemengd gebied voor wonen, creatieve bedrijvigheid en horeca. Dit gebied wordt de aankomende jaren omgetoverd tot een fijn stedelijk woonmilieu met behoud van het industrieel erfgoed zoals de oude hallen en delen van wissels en sporen.

In november 2015 sloten NS en Synchroon, een dochteronderneming van TBI Holdings, al een koop- en samenwerkingsovereenkomst voor deelgebied 1 met totaal circa 140 woningen en 2000 m² commerciële bedrijfsruimte en horeca. Op dit moment loopt de bestemmingsplanprocedure voor dit deel. Synchroon verwacht in 2018 te starten met de bouw. In deelgebied 2 t/m 4 zullen naast enkele commerciële hotspots, naar verwachting nog circa 1000 woningen worden gerealiseerd.

Het ontwerpteam bestaat uit een samenwerking van Synchroon, Skonk, Delva Landscape Architects, Studioninedots en De Wijde Blik. Dit team werkt nauw samen met de gemeente Utrecht. Opdrachtgever/verkopende partij is NS Vastgoed.

Klik hier voor meer nieuws over locaties.