JLL richt Mid Cap Investments-team op

JLL Nederland heeft een Mid Cap Investments-team opgericht. Deze dienst is bedoeld voor vastgoedbeleggingen in het middensegment van de kantorenmarkt: tot € 15 mln.

Ongeveer 80% van het totale aantal kantoortransacties, circa 30% van het totale transactievolume, gaat om een bedrag tot € 15 mln. Het Mid Cap Investments-team wordt gevormd door mensen uit de huidige lokale Office Agency-teams. Zij zullen hun nieuwe rol combineren met hun Agency-activiteiten. Het Mid Cap Investments-team komt onder de supervisie van JLL’s Capital Markets-afdeling. Zo combineert JLL lokale kennis en inzichten met de internationale expertise in beleggingsadvies van Capital Markets. Het aanbieden van specifieke diensten voor het middensegment is voor JLL in het buitenland al eerder succesvol gebleken.

‘We zien een sterke toename van individuele verkopen door internationale partijen. Met het nieuwe Mid Cap Investments-team kunnen we die individuele transacties goed begeleiden, voor zowel nationale als internationale klanten’, zegt Dré van Leeuwen, head of Capital Markets bij JLL Nederland.

Het totale beleggingsvolume voor alleen het kantoorsegment in de Mid Cap Investments-markt is van € 600 mln in 2014 gegroeid naar circa € 1 mrd in 2015, een groei van 73%. Daarmee is het beleggingsvolume in dit deel van de markt inmiddels hoger dan in het vorige recordjaar 2007. De snelle groei van het aantal beleggingen in dat segment is reden voor JLL om meer focus op deze markt te leggen.

De markt wordt bediend vanuit de regio’s Amsterdam, Utrecht, Eindhoven, Rotterdam en Den Haag. In de regio Amsterdam is Maarten Tieleman daarvoor verantwoordelijk, in de regio Utrecht is dat Michiel Bijmolt en in de regio Eindhoven Koen der Kinderen. Christiaan de Rooij is verantwoordelijk in de regio Rotterdam en Ysbrand de Zeeuw voor de regio Den Haag. 

Laatste nieuws

Evenementen