Synchroon start bouw laatste fase Dorpshaven Aalsmeer

Synchroon, een dochteronderneming van TBI Holdings , vierde vrijdag 17 maart met kopers en projectbetrokkenen de start bouw van de laatste fase van Dorpshaven in Aalsmeer.

Vrijdag is officieel met de bouw van de laatste 35 woningen in Dorpshaven gestart. Met de start van deze laatste fase nadert Dorpshaven haar afronding.

Synchroon heeft voor dit tweede en laatste deel van het project haar plan herontwikkeld. Zo komen er meer woningen voor doorstromers. Er wonen relatief veel jonge mensen in Aalsmeer die graag in Aalsmeer willen blijven wonen. Een goede doorstroming van de woningmarkt is daarom volgens de gemeente van groot belang. 

In totaal bestaat Dorpshaven uit 118 woningen. Het gehele plan straalt de typische Scandinavische sfeer uit die recht doet aan de woonlocatie aan vaarwater. Ook in het laatste deelplan is het woningaanbod divers: rij- en vlonderwoningen, twee-onder-één kapwoningen en waterwoningen. Een groot deel van de woningen heeft een tuin of terras aan water, die in verbinding staat met de Ringvaart en de Westeinderplas. Bij een aantal woningtypes hadden kopers de keuze uit drie unieke Scandinavische kleuren. Ook in de laatste fase waren de woningen, mede door hun onderscheidende karakter en hoge mate van duurzaamheid, volgens Synchroon snel verkocht.

NewBouw uit Uitgeest is de aannemer van Dorpshaven. Bij NewBouw is keuzevrijheid het uitgangspunt en klantgerichtheid het doel. Dit hebben ze in Dorpshaven waargemaakt door individuele benaderen van de koperswensen. Naar verwachting worden de woningen in het 3e kwartaal van 2018 opgeleverd.

Foto: Wethouder Van Duijn en Henri van Dam, directeur Synchroon