Panattoni betreedt Nederlandse markt

Ontwikkelaar Panattoni opent zijn eerste kantoor in Nederland. Het wordt geleid door Jeroen Gerritsen als managing director.

Panattoni, met vestigingen in Polen, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Tsjechië en Slowakije, opent een kantoor in Nederland – na Duitsland de tweede logistieke markt in Europa. ‘De Nederlandse markt is weliswaar volwassen, maar ik ben ervan overtuigd dat we er onze niche in zullen vinden. We kunnen ons bijvoorbeeld concentreren op bestaande projecten op (voormalige) bedrijventerreinen’, aldus Robert Dobrzycki, chief executive officer Europe.

De Nederlandse tak van Panattoni wordt geleid door managing director Jeroen Gerritsen. Hij is sinds 2001 actief in de onroerendgoedsector en heeft een scherp oog voor het creëren van kansen. ‘Het gaat allemaal om creativiteit en uithoudingsvermogen om dingen voor elkaar te krijgen. Wij moeten de weg effenen voor onze klanten, zodat zij zich op hun bedrijf kunnen concentreren.’ Het kantoor van Panattoni Nederland in Amsterdam is sinds 1 december geopend.

Panattoni Europe is onderdeel van de Panattoni Development Company, een wereldwijde industriële ontwikkelaar, met 26 kantoren in Noord-Amerika en Europa. Panattoni is sinds 2005 aanwezig in Centraal-Europa. Tot op heden heeft de ontwikkelaar 8,5 miljoen m² moderne industriële ruimte opgeleverd in totaal in Polen, Tsjechië en Duitsland. Belangrijke huurders zijn bedrijven als Amazon, Arvato Services Polska, Coty Cosmetics, DSV, H&M, Intermarché, Leroy Merlin, ND Logistics, Still, Schenker, Selgros en Tesco.