AIG start bouw van twee woongebouwen in Amsterdam

Zorgvastgoedontwikkelaaar AIG Careconcepts is gestart met de bouw van twee woongebouwen aan de Ingenhouszhof en Ritzema Bosstraat in Amsterdam.

Het appartementencomplex aan de Ingenhouszhof in Amsterdam Watergraafsmeer is bestemd voor de verhuur en blijven in eigendom van AIG. De bouw is ondergebracht bij aannemingsmaatschappij Hegeman uit Nijverdal. In het kleinschalige complex komen 44 studio’s en appartementen en een parkeerkelder. De woningen zijn 35–45 m² groot en hebben allemaal een eigen balkon en berging in de kelder. AIG zal zich bij de verhuur in eerste instantie richten op de oudere Amsterdammer.

Ritzema Bosstraat
Het woonzorgcomplex aan de Ritzema Bosstraat (eveneens Watergraafsmeer) wordt in het voorjaar van 2018 opgeleverd aan zorginstelling Amsta. Het complex met 80 zorgstudio’s plus algemene voorzieningen wordt in belegging genomen door het Healthcare Fund van Bouwinvest. Ook dit complex wordt gebouwd door aannemingsmaatschappij Hegeman Nijverdal.

De bestemming op dit deel van het terrein – waar AIG eerder al een zorggebouw voor kleinschalig wonen realiseerde voor Amsta – moest worden gewijzigd. AIG sprak met de afdeling erfpacht af dat de zorgbestemming op het gebouw ruimte laat voor verhuur aan mensen met een extramurale zorgindicatie. Door deze werkwijze blijft de erfpacht betaalbaar en kunnen de zorgwoningen in het betaalbare segment worden aangeboden.

Afbeelding: Ingenhouszhof