Dream Global koopt kantoorgebouw Gaudi in Amsterdam Zuidoost

Merin heeft in Amsterdam Zuidoost het ruim 8200 m² grote kantoorgebouw Gaudi aan de Herikerbergweg 288-290 aankocht namens belegger Dream Global REIT.

Dream Global REIT verwerft Gaudi van GreenRoad Capital, volgens het Kadaster voor circa € 24 mln. Het management van het kantoorgebouw valt onder Merin. Het kantoorgebouw Gaudi is volledig verhuurd aan de Gemeente Amsterdam en leent zich volgens de nieuwe eigenaar uitstekend om op termijn tot een 'boetiekkantoor' getransformeerd te worden. Het circa 8200 m² grote gebouw heeft een energielabel B met een grote entree en glazen pui. Gaudi past als nieuwe aanwinst dan ook goed binnen de visie van Merin om te focussen op onderscheidende duurzame kantoren.

Door boetiekkantoren te ontwikkelen, wil Merin huurders in staat stellen om werk en ontspanning te combineren. In 2017 voegde Merin al het Apollo gebouw aan de Herikerbergweg in Amsterdam Zuidoost toe aan de portefeuille. Merin blijft actief op de Nederlandse markt met aankopen en zoekt daarom kantoorgebouwen door heel Nederland vanaf circa 6.000 m². De gebouwen dienen zich nu of op termijn te lenen voor het boetiekconcept, het meer flexibele Smart Office concept of een combinatie daarvan. Hierbij is het belangrijk dat de gebouwen multi-tenant kantoorruimte kunnen faciliteren in combinatie met een sociale kern, een restaurant en vergaderruimtes. Ook moet een boetiekkantoor een goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer hebben of een sterke parkeernorm.

Roel de Weerd, managing director van Merin: “Met het toevoegen van Gaudi aan de Merin management portefeuille, geven we invulling aan onze groeiambitie en weten we onze positie op de kantorenmarkt in Amsterdam Zuidoost te versterken.”
Laurens Kil, Acquisitie Manager van Merin: “Het uitbreiden van de management portefeuille met Gaudi toont aan dat Merin, door gebruik te maken van een sterk lokaal netwerk, in staat is om off-market transacties te realiseren die aantrekkelijke rendementen opleveren in een krappe markt. Merin is dan ook voornemens gebouwen van dit kaliber te blijven verwerven.”

Bij de totstandkoming van de acquisitie is GreenRoad Capital commercieel geadviseerd door TREC.

Laatste nieuws

Evenementen