Staedion investeert € 125 mln in onderhoud en ontwikkeling

Staedion besteedt in 2017 ruim € 125 mln aan nieuwbouw, woningverbetering en onderhoud. Dit jaar levert de corporatie circa 300 nieuwe woningen in de stad Den Haag op.

Naast het reguliere onderhoud en de geplande onderhoudswerkzaamheden, verbetert Staedion ongeveer 600 woningen ingrijpend.

Willem Krzeszewski, bestuursvoorzitter Staedion: “Het beschikbaar maken van betaalbare woningen is onze kerntaak. We zijn continu op zoek naar de beste manier om onze middelen efficiënt in te zetten. Op deze manier investeren we optimaal in nieuwbouw, woningverbetering en onderhoud en geven we bewoners in Den Haag toegang tot een betaalbare comfortabele sociale huurwoning.”

Staedion realiseert in vier jaar tijd circa 600 nieuwe betaalbare huurwoningen. Dit jaar levert de corporatie circa 300 nieuwe huurwoningen op verschillende locaties in Den Haag op, waaronder 51 sociale huurwoningen aan de Tinaarlostraat (half februari) en 72 sociale huurwoningen in het Energiekwartier (voorheen Regentesse-Zuid, oplevering rond de zomer). Verder zijn de sloopwerkzaamheden voor de ontwikkeling van 243 sociale huurwoningen aan de Coevorden- en Haveltestraat (foto) in volle gang.

Ingrijpende woningverbetering
Ongeveer 600 woningen worden dit jaar ingrijpend verbeterd, onder andere in Mariahoeve en Den Haag-Zuidwest. Bij deze woningaanpak is er bijvoorbeeld aandacht voor het vervangen van open verbrandingstoestellen door veilige installaties, het plaatsen van mechanische ventilatie en worden er isolerende maatregelen genomen.
Naast de ingrijpende woningverbeteringen en het reguliere onderhoud, staan bij ongeveer 7000 woningen onderhoudswerkzaamheden gepland. Dit kan bijvoorbeeld zijn voor het vervangen van enkel glas door HR++ glas, het plaatsen van een cv-installatie, het vervangen van dakbedekking of voor schilderwerkzaamheden aan de buitenzijde van de woning.