Brouwershoff verandert naam in Zadelhoff

Vastgoedbeheermaatschappij Brouwershof wordt omgedoopt naar Zadelhoff. Dit is op de Mipim in Cannes bekendgemaakt door directeur Maarten Feilzer.

Brouwershoff is het beleggingsvehikel van vastgoedondernemer Cor van Zadelhoff. De naam dreigde te verdwijnen met de overname van vastgoedadviseur DTZ Zadelhoff door Cushman & Wakefield. Door de naam aan zijn eigen maatschappij te hechten weet Cor van Zadelhoff zijn familienaam in leven te houden.

Beheer Brouwershoff bv voert de directie over een vastgoedexploitatie- en ontwikkelingsonderneming die ruim 40 jaar bestaat. De exploitatieportefeuille is vrij stabiel en bevat circa 40 middelgrote kantoorgebouwen en bedrijfsruimten op goede locaties, voornamelijk in West-Nederland.

Ook bezit Brouwershoff woningen en diverse bijzondere objecten zoals hotel-restaurant De Nederlanden in Vreeland, de agrarische bedrijven Groot Kantwijk in Vreeland, Stalhouderij De Zadelhoff in Breukelen en de Diamantbeurs en het Volkshotel in Amsterdam.

De ontwikkelingsportefeuille bestaat momenteel uit twee grote projecten aan de Zuidas in Amsterdam (Noma House en Gershwin Brothers), enkele kleinere (her)ontwikkelingen en diverse grondposities.

Noma House (foto) is een ontwikkeling van Sax Vastgoed, de combinatie van Brouwershoff met Maarsen Groep. In februari 2016 is het project verkocht aan CBRE Global Investors. Noma House is een turnkey ontwikkeling van 12.892 m² kantoorruimte, 625 m² retail space en 68 ondergrondse parkeerplaatsen. Het gebouw wordt 11 verdiepingen hoog en verrijst op een prominente locatie aan de Zuidas, op de hoek van de Gustav Mahlerlaan en Parnassusweg,

Naast Noma House ontwikkelt Sax ook Hourglass. Deze ontwikkeling is in oktober 2016 verkocht aan Bouwinvest. Hier wordt Loyens & Loeff een belangrijke huurder.

De bekendmaking van de naamsverandering komt op de dag dat Cor van Zadelhoff in paginagrote advertentie in onder andere de Telegraaf oproept om bij de Tweedekamerverkiezingen vandaag op de VVD te stemmen. De advertentie meldt onder andere: ‘Wij willen geen chaos, zoals Brexit. Geen wilde roeptoeter zonder oplossingen.’ De advertentie heeft als afzender Ernst Nijkerk en Cor van Zadelhoff.