PGGM in kantorenfonds met Foncière Atland

PGGM heeft met de Franse vastgoedonderneming Foncière Atland een kantorenfonds opgezet dat zich richt op beleggingen in de regio Parijs en Ile-de-France.

De beide partners hebben een kapitaal van ongeveer € 250 mln ingelegd. De eerste investering is inmiddels gedaan, het pand 38 Rue de la République, in Montreuil. 

De beide organisaties hebben het beleggingsfonds opgezet om meer aantrekkelijke beleggingskansen in Parijs en Ile-de-france te kunnen benutten. Het fonds zal zich in het bijzonder richten op panden waar door middel van asset management initiatieven de belegingswaarde kan worden verhoogd. Hierbij denken beide organisaties aan zaken als zoals herontwikkeling, verduurzaming, het vervangen van bestaande huurders en uitbreiding van panden. Op deze manier moeten de aangekochte panden zich door-ontwikkelen tot core assets met hoge huurinkomsten voor de lange termijn die tegelijkertijd belangrijk minder energie verbruiken en duurzamer zijn dan op het moment van aanschaf.  

Foncière Atland steekt ook kapitaal in het fonds; haar dochterbedrijven zullen het investeringsproces en het beheer van de panden op zich nemen.

Tinka Kleine, Directeur Private Real Estate van PGGM, zegt: 'Wij geloven dat Parijs en Ile-de-France interessante mogelijkheden bieden om ons rendement te verbeteren, zowel in financieel opzicht als qua duurzaamheid. Door samen te werken met deze lokaal opererende onderneming krijgen wij toegang tot deze veelbelovende mark.' 

Foncière Atland is een Franse vastgoedonderneming die opereert in de regio Ile-de-France en omgeving. De onderneming is begonnen in 2006 en is een REIT met ongeveer € 650 mln bezitting onder beheer. Hij investert, beheert en voert turkey ontwikkelingsprojecten uit voor zowel derden als voor eigen rekening. Dochterbedrijf Voisin beheert een aantal vastgoedfonse en zal ook het beleggingsfonds met PGGM managen. Aandeelhouders zijn onder andere Crédit Foncier, Tikéhau Capital en Edmond de Rothschild Investment Partners at Groupe Atland.