Monumentale panden in centrum Maastricht verkocht

Enkele monumentale panden in de binnenstad van Maastricht worden herontwikkeld tot een luxe hotel.

LIOF heeft de panden aan de Boschstraat 76 en de Batterijstraat 13-15-17 in Maastricht verkocht aan een particuliere belegger. De koper zal beide panden herontwikkelen tot naar eigen zeggen “het mooiste hotel van Europa”.

Het pand aan de Boschstraat is een Rijksmonument en is de voormalige hotel/herberg Grande Maison “Du LeVrier & De l’Aigle Noir”. Nadien heeft er ook nog de hotelschool Maastricht ingezeten. Dit gebouw dateert uit begin 19e eeuw en kenmerkt zich onder andere door de brede gepleisterde gevel. Het gebouw is circa 1264 m² groot en verdeeld over een aantal verdiepingen.
Middels een binnenplaats is dit gebouw verbonden met de gebouwen aan de Batterijstraat, die een Gemeentelijk monument zijn. Deze gebouwen zijn in totaal 583 m² groot.

Reden voor de verkoop van deze gebouwen is dat LIOF verhuist naar een eigentijdse kantooromgeving. LIOF is met ruim 40 medewerkers dé uitvoeringsorganisatie van het regionaal economisch beleid voor de provincie Limburg. Dit doet ze namens het ministerie van Economische Zaken en de Provincie Limburg.

De verkoper bij deze transactie werd geadviseerd door JLL, de koper werd door Van de Laar Makelaars uit Maastricht geadviseerd.