Grootste La Cubanita van Nederland in Heerlen

De nieuwste en tot nu toe grootste vestiging van het bekende tapasconcept ligt straks in Zuid-Limburg.

Het gaat om een pand van 860 m² in het centrum van Heerlen. Ondernemers Ralf Staps en Etiënne Hazen startten 14 maanden geleden met een zaak in Maastricht, en breiden nu verder uit met de tweede vestiging van Limburg. Landelijk wordt dit de 46e vestiging van het snelgroeiende horecaconcept.

Dat de Zuid-Limburgse Parkstadregio erin slaagt een franchiseformule van formaat naar de regio te trekken, is het resultaat van een gezamenlijke inspanning van Stadsregio Parkstad Limburg, gemeente Heerlen en Stichting Streetwise. Door regionale afstemming van het retailbeleid zijn de randvoorwaarden voor nieuw ondernemerschap sterk verbeterd en dat werpt zichtbaar zijn vruchten af. In een jaar tijd wisten 31 (startende) ondernemers al de weg naar een vestigingslocatie in de winkelgebieden te vinden.

Met de opening van La Cubanita in het voorjaar zal de aantrekkingskracht van Parkstad op nieuw ondernemerschap alleen maar toenemen. Daarnaast levert de vestiging 80 arbeidsplaatsen op en er worden forse investeringen gedaan, waarvan alleen al € 295.000 vanaf dit weekend via crowdfunding zal worden opgehaald.